Klima-, energi- og forsyningsminister Lars Aagaard er til COP28

Publiceret 04-12-2023

Parallelt med forhandlingerne om en ny erklæring fra verdens lande er COP28 rammen om en række sideevents, samtaler og møder mellem verdens aktører og beslutningstagere på energi- og klimaområdet.

Klima-, energi- og forsyningsminister Lars Aagaard deltager 5. og 6. december bl.a. i diskussioner fremtidens grønne luft- og skibsfart, fremme af  danske virksomheders grønne løsninger og officielle drøftelser med energiministre fra resten af verden om, hvordan man kan tredoble vedvarende energi og fordoble energieffektivitet global.

”Udfasning af fossile brændsler er fundamental i den globale klimakamp og står centralt i denne COP, hvor vi skal finde vejen til at tredoble udbygning af vedvarende energi, fordoble energieffektiviteten og fremme fangst af CO2. Her har Danmark virkelig noget at bidrage med, da vi tæt på at have en hel grøn el- og varmeforsyning, og da danske myndigheder og virksomheder eksporterer viden og grønne løsninger i hele verden,” siger klima-, energi- og forsyningsminister Lars Aagaard.

Vurdering af Danmarks energipolitik

Tirsdag offentliggør Det Internationale Energiagentur, IEA, sin vurdering af dansk energipolitik gennem de sidste fem år. Omkring 30 danske virksomheder fremviser grønne løsninger og danske myndigheder fortsætter samarbejdet med tætte partnerskaber om energitransition, som nu omfatter 24 lande, som tilsammen står for ca. 70% af verdens samlede CO2-udledning. 

 

Programpunkter er bl.a.

  • Lancering af IEAs landeanalyse af Danmarks energitransition m. IEA’s direktør Dr. Fatih Birol
  • Officielt COP-ministerrundbord om vedvarende energi og energieffektivitet
  • Q&A-session: Next Generation Global Shipping

Relaterede nyheder

Temaer

NEKST - den nationale energikrisestab

Den nationale energikrisestab, NEKST skal øge tempoet i den grønne omstilling.

 

NEKST - den nationale energikrisestab

Klimastatus og –fremskrivning

Klimastatus og -fremskrivning (KF) er KEFM’s årlige udgivelse, der skal sikre en løbende opfølgning på, om klimaindsatsen understøtter opfyldelsen af klimalovens målsætning om, at Danmarks udledning af drivhusgasser skal reduceres.

Klimastatus og –fremskrivning

Ungeklimarådet

Ungeklimarådet skal bringe nytænkning ind i dansk klimapolitik.

Ungeklimarådet