I denne uge er København og Malmø værter for verdens største energikonference, hvor G20-landenes og de nordiske landes energiministre, globale investorer og store energiorganisationer udveksler gode erfaringer og grønne energiløsninger. Næsten 20 ministre og viceministre fra hele verden, herunder USA, Kina og Indonesien, er kommet til København. Det vidner om, at den bæredygtige dagsorden har stort internationalt fokus, og at Danmark fortsat er et grønt trækplaster på verdensplan.
Statsministeren understregede i sin afsluttende tale ved mødet behovet for at få sat turbo den grønne omstilling globalt.
”For nogle år siden sagde man, at den næste generation ville blive den første til at opleve klimaforandringernes alvorlige konsekvenser – og den sidste generation til at kunne gøre noget ved dem. I dag ser det langt mere ud til, at det er vores generation, der bliver nødt til at gøre noget,” sagde statsminister Lars Løkke Rasmussen blandt andet.
Under dansk lederskab er en lang række lande og organisationer blevet enige om en ambitiøs erklæring om at øge investeringerne i vedvarende energi. Og i dag lancerede energi-, forsynings- og klimaministeren formelt det nye investeringsinitiativ, som skal sætte yderligere skub i den grønne omstilling ved at få virksomheder, investorer og politiske beslutningstagere til at arbejde endnu bedre sammen.
”Vi kan være utroligt stolte af energitopmødet her i København. Det viser, at der er kæmpe interesse for vores løsninger og politiske tiltag på energiområdet ude i verden. Hele energiugen har været et fantastisk udstillingsvindue for Danmark, der igen cementerer vores internationale position som grønt foregangsland. Jeg vil gerne takke mine ministerkolleger for dagens ministermøde – og for det gode samarbejde i Clean Energy Ministerial”, siger energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V).
Se højdepunkterne fra Nordic Clean Energy Week
Baggrund om Clean Energy Ministerial-mødet
De deltagende lande står for 90 pct. af de global investeringer i grøn energi og udleder samlet set 75 pct. af den globale CO2. Derfor kan de danske energivirksomheders løsninger have stor betydning for, at Paris-aftalens ambitiøse mål kan nås ved at påvirke denne kreds af lande.
Danmark har bl.a. via CEM et tæt samarbejde med Kina om fremme af vedvarende energi. Det er vigtigt, da en reduktion på bare 1 pct. af Kinas CO2-udledning svarer til to gange Danmarks årlige udledning.
Pressekontakt: Christian Lietzen, 4172 3876, chrli@efkm.dk