Retningslinjer og tanker

Som udgangspunkt er designet delt op i 3 sidetyper:
 
1. Forside
2. Sektionsforside
3. Indholdsside
 
Sektionsinddelinger 
For forsiden og sektionsforsider gælder det at sektioner ned igennem den enkelte side er bygget op således, at hver sektion er i et “inner grid” modul, som enten har en af de to helt lyse grå nuancer eller den hvide baggrundsfarve. De enkelte bokse der linker videre til undersider og som ligger i et af de her sektions inner grids, har som udgangspunkt klassen “highlighted” på sig som giver boksen en lille skygge og hvid baggrundsflade. Som variation kan man også lave boksene uden denne klasse.
 
 
Kampagnebokse
Dertil er der kampagnebokse ned i gennem fx forsiden, så som fx “Ny klimalov”. Disse kampagne bokse er lavet i et Hero modul med klassen splitbox og med jeres primærfarve som baggrund. De skal helst gå i 12 spalter og som udgangspunkt ikke komme lige efter hinanden, men spredes ud på siden og på den måde giver de variation til de før nævnte “sektions inner grids”.
 
Top banner på sektionssider 
På sektionssiderne er top-banneret lavet med et Hero modul med klassen “overlapping text box” og klassen “Center align text”.
 
 
Indholdsider og bokse
På indholdssider (Wide Page With Right Column) er top banneret et hero modul der går i 12 spalter og teksten kommer herefter i “Article” sektionen. I højre side er der placeret relaterede bokse. Her gælder det at, hvis det er en kontaktboks, så skal boksen have den primær farve som baggrundsflade. Andre bokse skal have klassen “boxed”.
 
 
Billedeformat
Billeder skal beskæres i 16/9 format. Hero modulerne er ikke i 16/9 format, men her skal I stadig ligge billeder op i 16/9 format og så beskærer modulet selv billedet til det rigtige format.
 
Skabeloner
Der er lavet en skabelon for de 3 sidetyper + en sidetype for en nyhed. Så når I opretter nye sider skal I bare tilrette tekst, billeder m.m. uden at forholde jer til opsætning af moduler, klasser osv.  Der er ydermere lavet delt på modul på “temaer” og på kampagnebannere, så er I i tvivl om hvordan indstillingerne er på disse moduler kan I tage udgangspunkt i dem, men husk at gøre dem unikke hvis det ikke skal være et globalt delt modul.