Regeringen har inviteret forligskredsen til forhandlinger om ny havvind

Publiceret 30-03-2023

Klima-, energi- og forsyningsminister Lars Aagaard har her til morgen begyndt forhandlinger med forligskredsen om nye udbud af havvind, der kan øge den danske kapacitet markant.

I dag har Danmark opstillet 2,3 GW havvind. Ved forhandlingsbordet skal forligskredsen drøfte og tage stilling til yderligere 9 GW ny havvind, herunder muligheden for at give aktørerne frihed til at etablere endnu mere havvind på de udbudte havarealer, såkaldt ”overplanting”.

”I går lancerede regeringen en ny national energikrisestab NEKST, der til en start skal sikre hurtigere udfasning af naturgas i opvarmningen og hurtigere opstilling af vindmøller og sol på land. I dag starter vi så forhandlinger om udbud af ny vindenergi på havet. Markant mere, end vi har opstillet i dag”, udtaler klima-, energi- og forsyningsminister Lars Aagaard.

”Vi har i Danmark nogle unikke vindforhold på havet, og jeg glæder mig til at drøfte med forligskredsen, hvordan vi bedst indfrier disse til gavn for den grønne omstilling og det danske samfund”, siger klima-, energi- og forsyningsminister Lars Aagaard.  

Relaterede nyheder

Temaer

NEKST - den nationale energikrisestab

Den nationale energikrisestab, NEKST skal øge tempoet i den grønne omstilling.

 

NEKST - den nationale energikrisestab

Klimastatus og –fremskrivning

Klimastatus og -fremskrivning (KF) er KEFM’s årlige udgivelse, der skal sikre en løbende opfølgning på, om klimaindsatsen understøtter opfyldelsen af klimalovens målsætning om, at Danmarks udledning af drivhusgasser skal reduceres.

Klimastatus og –fremskrivning

Ungeklimarådet

Ungeklimarådet skal bringe nytænkning ind i dansk klimapolitik.

Ungeklimarådet