Energieffektive løsninger i centrum for kongelige besøg

Publiceret 25-04-2022

Sammen med H.K.H Kronprinsen besøgte klimaminister Dan Jørgensen i dag fire virksomheder, som er blandt verdens bedste til den energieffektivisering, der er helt nødvendig for den grønne omstilling.

Grøn omstilling kræver ikke alene grøn energi, omstillingen kræver også et mindre energiforbrug. Danmark er langt bedre stillet end mange andre lande, når det kommer til energieffektivitet, og nogle af de mest innovative teknologier og løsninger udvikles her i landet. I dag besøgte H.K.H. Kronprinsen og klimaminister Dan Jørgensen fire virksomheder på Sjælland, VELUX Gruppen, Schneider Electric, ROCKWOOL og Kalundborg Symbiose, som alle hjælper os på vej mod global klimaneutralitet. 

Heldigvis er Danmark beriget med innovative virksomheder, der udgør den absolutte verdenselite inden for energieffektive teknologier og løsninger. Den grønneste energi er den energi, vi aldrig bruger. Der er derfor fidus i at bruge energien effektivt. Det giver mening for vores sundhed, vores pengepung og vores CO2-regnskab," siger klimaminister Dan Jørgensen.

Vært for international energieffektivitetskonference

Teknologier og løsninger fra de fire virksomheder er også med ved det Internationale Energi Agenturs (IEA) energieffektivitetskonference til sommer. Her er Danmark vært og medarrangør, når energiministre og CEO's fra hele verden mødes med grønne aktører for at se på løsninger og få sat fart på energieffektiviseringen globalt. Rundturen mandag var opvarmning til konferencen, som foregår i Sønderborg i juni.

KONTAKT

Klima-, Energi- og Forsyningsministeriets pressetelefon 41 72 38 05

Billeder fra besøget kan hentes via dette link

Billederne må benyttes til redaktionelt brug ved akkreditering af Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet.

 

 

FAKTA

  • I mere end 80 år har VELUX Gruppen produceret løsninger, der forbedrer bygningers indeklima med dagslys og frisk luft gennem taget. Under besøget fremviste VELUX ovenlysvinduer og fortalte om, hvordan virksomheden arbejder med bæredygtig innovation og CO2-reduktion for at minimere klimaaftrykket og gøre bygninger sundere og mere energieffektive.
  • Schneider Electric er kåret til verdens mest bæredygtige virksomhed og udvikler intelligent energistyring. Virksomhedens kunder leverede mellem 2018 og 2020 en CO2-besparelse på 134 mio. ton. Ved Schneider Electrics danske hovedkvarter fremviste de digitalt styrede indeklima samt løsninger inden for energirenovering.
  • ROCKWOOL er en af verdens førende producenter af bl.a. bygningsisolering, så vores huse bedre kan holde på varmen. Virksomheden indsamler og genanvender isoleringen til nye produkter, herunder fx dyrkning af planter i gartnerier og filtrering af regnvand.
  • I Kalundborg Symbiose samarbejder nogle af Danmarks største industrivirksomheder, bl.a. Novozymes, Kalundborg Refinery og Chr. Hansen, for at skabe en cirkulær industri og produktion. Virksomhederne deler overskuddet af energi, vand og materialer med hinanden, så de ikke går til spilde.

Relaterede nyheder

Temaer

NEKST - den nationale energikrisestab

Den nationale energikrisestab, NEKST skal øge tempoet i den grønne omstilling.

 

NEKST - den nationale energikrisestab

Klimastatus og –fremskrivning

Klimastatus og -fremskrivning (KF) er KEFM’s årlige udgivelse, der skal sikre en løbende opfølgning på, om klimaindsatsen understøtter opfyldelsen af klimalovens målsætning om, at Danmarks udledning af drivhusgasser skal reduceres.

Klimastatus og –fremskrivning

Ungeklimarådet

Ungeklimarådet skal bringe nytænkning ind i dansk klimapolitik.

Ungeklimarådet