Ny podcast jagter løsningerne på klimakrisen

Publiceret 10-07-2020

En ny podcast fra Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet går i kødet på dilemmaerne i den grønne omstilling og diskuterer nye ideer til, hvordan verden kan takle klimakrisen. Den første gæst er USA's tidligere udenrigsminister, John Kerry.

Hvad betyder corona-krisen for håndteringen af klimakrisen? Hvordan ser et klimaneutralt samfund ud? Er det adfærdsændringer eller teknologiske tigerspring, der er vejen frem? Det er nogle af de spørgsmål, Klimaministeriets nye podcast med klimaminister Dan Jørgensen som vært rejser og diskuterer med nogle af verdens førende eksperter.  

 Podcasten har fået titlen ’Planet A’, som er en reference til FN’s tidligere generalsekretær Ban-Ki Moons formulering om, at ”der er ikke en plan B, fordi der ikke er en planet B” (“There can be no Plan B because there is no Planet B”).

 "Klimakrisen er er den største og mest komplekse udfordring, verden står over for. Videnskaben og teknologien udvikler sig hele tiden, og der opstår nye ideer, der kan hjælpe os i kampen for klimaet. I podcasten går vi derfor på jagt efter ny viden og giver plads til dilemmaerne og de svære spørgsmål, der ikke altid er tid til i den daglige debat. Her handler det ikke om at ”få ret” eller overbevise, men om at blive klogere, siger Dan Jørgensen.

Podcastens første gæst, John Kerry, har en lang politisk karriere bag sig. Han sad som senator i 28 år, var Demokraternes præsidentkandidat i valgkampen mod George W. Bush i 2004 og kronede sin karriere som Barack Obamas udenrigsminister i fire år. I den kapacitet gjorde Kerry klimaet til en udenrigspolitisk topprioritet for USA, og var en af hovedarkitekterne bag Parisaftalen.

I podcasten efterlyser John Kerry politisk lederskab: ”Covid-krisen og klimaforandringer kræver lederskab, der ser fremad og er på forkant med problemet. Det gjorde vi ikke med COVID. Vi gør det heller ikke med klimaet”.

Baggrund:

I løbet af juli og august vil der udkomme tre episoder af ’Planet A’. I den anden episode interviewer klimaministeren en af verdens førende økonomer Jeffrey Sachs, der har været bæredygtighedsrådgiver for intet mindre end tre af FN’s generalsekretærer og har skrevet en lang række bøger, blandt andet ”The End of Poverty”.

I den tredje episode af podcasten har Dan Jørgensen den engelske Lord Nicholas Stern som gæst. Stern er tidligere klimarådgiver for Storbritanniens regering og var i 2006 forfatter til landets officielle klimarapport, der konkluderede, at tidlig klimahandling både ville være mere sikkert og mere omkostningseffektivt.

Podcasten ’Planet A’ kan hentes via iTunes, og hvor du ellers henter dine podcasts fra den 10. juli. Den næste episode med Jeffrey Sachs offentliggøres den 24. juli. Den tredje episode med Nicholas Stern kan hentes den 7. august.

 Det er ministeriets ambition, at der derefter løbende vil udkomme podcasts med relevante og aktuelle gæster, som giver nye perspektiver på klimadebatten og kvalificerer diskussionen om de globale udfordringer, klimaforandringerne fører med sig.

For yderligere information:
Pressechef i Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet, Casper Dall, 2122 5084, casda@kefm.dk

Teaser foto og link

Ann. her cccccc .cccccc .ccccccc