Hans Majestæt Kong Frederik 10. bliver protektor for danskinitieret, internationalt klimatopmøde

Publiceret 30-05-2024

H.M. Kongen har påtaget sig rollen som protektor for Copenhagen Climate Ministerial (CCM), hvor ministre og beslutningstagere fra hele verden mødes i København for at starte årets drøftelser på klimaområdet.

Danmark har tre år i træk været vært for CCM, som uformelt har kickstartet årets klimaforhandlinger og taget de første spadestik frem mod FN’s klimatopmøde (COP) i slutningen af året. Og nu bliver ministermødet med H.M. Kongen som protektor.

Mødet sætter i høj grad Danmark på verdenskortet i de internationale klimaforhandlinger. Værtskabet for ministermøderne har indtil videre været afholdt i samarbejde med det nuværende og indkommende COP-formandskab. Det aftales gang for gang med de nuværende og indkommende COP-formandskaber om CCM afholdes.

”Jeg er meget beæret over, at Hans Majestæt Kongen har påtaget sig rollen som protektor for Copenhagen Climate Ministerial. Han har gennem årene vist sit engagement i den grønne dagsorden, og hans støtte vil uden tvivl styrke vores arbejde med at fremme internationalt samarbejde på klimaområdet,” siger minister for udviklingssamarbejde og global klimapolitik, Dan Jørgensen. 

Protektionen er en naturlig forlængelse af H.M. Kongens mangeårige engagement i klimakampen. Siden København var værtsby for COP15 i 2009, har han været optaget af de globale klima- og miljøudfordringer og har sat fokus på Danmarks rolle som ledende nation inden for den grønne omstilling.

H.M. Kongen har blandt andet tidligere deltaget ved COP28 i De Forenede Arabiske Emirater, og hans første udlandsrejse som majestæt var et eksportfremstød i Polen. Her havde han fokus på at fremme grøn, dansk teknologi. Han har desuden deltaget ved CCM i 2022 og 2023.

Foruden protektor for CCM er Hans Majestæt Kongen fortsat protektor for State of Green, der arbejder med at fremme danske løsninger inden for grøn energi og omstilling.

For yderligere information kontakt Klima-, Energi- og Forsyningsministeriets pressetelefon på: +45 41 72 38 05

Fakta:

  • Copenhagen Climate Ministerial blev første gang afholdt i 2022 for at accelerere global klimahandling og gøde jorden for ambitiøse resultater ved de årlige FN-klimatopmøder.
  • Hans Majestæt Kongen har allerede deltaget ved Copenhagen Climate Ministerial i 2022 og 2023. Han har ved sin tilstedeværelse styrket synligheden omkring arrangementet.
  • Ministermøderne har indtil videre været afholdt i samarbejde med det nuværende og indkommende COP-formandskab. Ud over ministre deltager også FN-aktører, civilsamfundsorganisationer og andre interessenter.

Relaterede nyheder

Temaer

NEKST - den nationale energikrisestab

Den nationale energikrisestab, NEKST skal øge tempoet i den grønne omstilling.

 

NEKST - den nationale energikrisestab

Klimastatus og –fremskrivning

Klimastatus og -fremskrivning (KF) er KEFM’s årlige udgivelse, der skal sikre en løbende opfølgning på, om klimaindsatsen understøtter opfyldelsen af klimalovens målsætning om, at Danmarks udledning af drivhusgasser skal reduceres.

Klimastatus og –fremskrivning

Ungeklimarådet

Ungeklimarådet skal bringe nytænkning ind i dansk klimapolitik.

Ungeklimarådet