300 mio. kr. til grønne boligprojekter er på vej til danske hjem

Publiceret 29-03-2022

Bygningspuljen lukker i denne omgang efter knap 14 dage og over 16.000 ansøgninger til energiforbedringer og nye varmepumper.

Bygningspuljen lukker for dette forår, så støttekronerne kan komme ud til de grønne boligforbedringer, ansøgerne har planlagt. Nu går Energistyrelsen i gang med at behandle ansøgningerne, der alle har det til fælles, at energiforbruget forbedres. Mindst 80 procent af puljens midler var i denne runde øremærket til energiforbedringsprojekter, der indeholder konvertering til varmepumper, og interessen for at udskifte gasfyret har været stor.

Det glæder mig, at danskerne er i fuld gang med at droppe sort energi og varmespild. Både energieffektivitet og grønne varmekilder er vejen ud af den fossile energikrise, som vi alle mærker. Hver varmepumpe og hvert projekt med isolering eller nye vinduer tæller. Både i de enkelte hjem, hvor det hurtigt slår positivt igennem på varmeregningen, men også i det store regnskab for både klimaet og for større energiuafhængighed,” siger klima-, energi-, og forsyningsminister Dan Jørgensen.

Siden Bygningspuljen åbnede første gang i 2020, er der givet tilsagn om tilskud til 26.000 boligejere, før den seneste ansøgningsrunde åbnede. Tilskuddet bruges typisk på isolering og nye vinduer og et skift fra gasfyr til varmepumpe. Fra 2020 til og med 2026 er der afsat i alt 2,5 milliarder kroner, og Bygningspuljen åbner igen til efteråret.

Læs mere om Bygningspuljen hos Energistyrelsen her: Bygningspuljen er nu lukket for ansøgninger

 

Klima-, Energi- og Forsyningsministeriets pressetelefon