Varmechecken er udbetalt: 2,4 milliarder hjælper danskernes varmeregninger

Publiceret 10-08-2022

Over 400.000 husstande, som har været ramt af høje varmeregninger, har i dag fået en kontant indsprøjtning på 6000 kroner.

I dag kan en række danske husstande med høje varmeregninger se frem til et kig på kontoen. Varmechecken er nemlig blevet udbetalt.

Det betyder, at 6000 kroner skattefrit er blevet udbetalt til over 400.000 husstande. I alt er det 2,4 milliarder kroner, som nu kommer danskerne til gode.

Det er godt nyt, at pengene nu kommer ud og hjælper danskere, der har været hårdt ramt af høje energipriser. Jeg er glad for, at vi sammen med ansvarlige partier kunne sikre en økonomisk håndsrækning til over 400.000 danske husstande. Det skal hjælpe på varmeregninger i en tid, hvor krigen i Ukraine er med til at holde priserne oppe,” siger klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen.

Aftalen om en målrettet varmecheck blev indgået med Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Enhedslisten, Frie Grønne, Kristendemokraterne og Alternativet. 

Varmechecken er blevet udbetalt til den ældste i husstanden. 

Har du spørgsmål til varmechecken, kan du finde svar på www.varmecheck.dk og på 51 67 43 13

 

FAKTA

  • Indkomstgrænsen er: 650.000 kr. efter AM-bidrag, 706.000 kr., før AM-bidrag
  • Målgruppen omfatter:
    • Husstande, der opvarmes af gasfyr
    • Husstande, som ligger i et fjernvarmeområde med en gasandel over 65 % eller en kombination af gas og varmepumper, der giver samme prisstigninger
    • Husstande med el-radiatorer eller varmepumper som primær varmekilde med en tilsvarende prisstigning.

Relaterede nyheder

Temaer

NEKST - den nationale energikrisestab

Den nationale energikrisestab, NEKST skal øge tempoet i den grønne omstilling.

 

NEKST - den nationale energikrisestab

Klimastatus og –fremskrivning

Klimastatus og -fremskrivning (KF) er KEFM’s årlige udgivelse, der skal sikre en løbende opfølgning på, om klimaindsatsen understøtter opfyldelsen af klimalovens målsætning om, at Danmarks udledning af drivhusgasser skal reduceres.

Klimastatus og –fremskrivning

Ungeklimarådet

Ungeklimarådet skal bringe nytænkning ind i dansk klimapolitik.

Ungeklimarådet