Grønland kan blive storeksportør af råstoffer til verdens grønne fremtid

Publiceret 01-03-2019

Grønland har gode muligheder for at blive en storeksportør af vigtige råstoffer til fremtidens grønne samfund. Det er budskabet, når Lars Chr. Lilleholt sammen med Grønlands Naalakkersuisoq for råstoffer og arbejdsmarked Erik Jensen ledsager H.K.H. Kronprinsen på et eksportfremstød i Toronto Canada for den grønlandske og danske mineindustri.

Lars Chr. Lilleholt (V) besøgte en mine i Grønland i september 2018. Foto EFKM

Den grønlandske undergrund gemmer på værdifulde råstoffer som kobber til el-ledninger, metaller til solceller og sjældne jordarter til elbiler og vindmøller. Alt sammen vigtige komponenter i udviklingen af fremtidens grønne løsninger.

”Det er fantastisk, at H.K.H. Kronprinsen deltager i dette vigtige erhvervsfremstød i Canada. Og det er meget positivt at se, at så mange virksomheder og repræsentanter fra Grønland og Danmark deltager i eksportfremstødet,” siger energi- forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V).

Ministeren var selv i Grønland i september 2018, hvor han besøgte en nystartet mine, der udvinder materialer til fremtidens grønne løsninger.

Grønland kan trække på dansk ekspertise

Målet med turen er at tiltrække flere internationale selskaber til at investere i nye mineprojekter i Grønland. Det sker under den årlige konference for råstofindustrien PDAC, som i år foregår i Toronto. Der kan være mange arbejdspladser forbundet med nye grønlandske mineprojekter, og Lilleholt stiller gerne dansk ekspertbistand til rådighed.

”Klimaforandringerne er én af nutidens vigtigste dagsordener, og man oplever for alvor konsekvenserne i Grønland og Arktis. Det er derfor også fantastisk, hvis flere råstoffer fra den grønlandske undergrund i fremtiden kan bruges til at løse udfordringen. Fra dansk side bidrager vi gerne med ekspertise på området,” siger Lilleholt.

Eksportfremstødet er organiseret i samarbejde med Dansk Industri, Grønlands Erhvervsforening m.fl.

Pressekontakt:

Christian Lietzen, chrli@efkm.dk, 4172 3876

Fakta

Relaterede nyheder

Temaer

NEKST - den nationale energikrisestab

Den nationale energikrisestab, NEKST skal øge tempoet i den grønne omstilling.

 

NEKST - den nationale energikrisestab

Klimastatus og –fremskrivning

Klimastatus og -fremskrivning (KF) er KEFM’s årlige udgivelse, der skal sikre en løbende opfølgning på, om klimaindsatsen understøtter opfyldelsen af klimalovens målsætning om, at Danmarks udledning af drivhusgasser skal reduceres.

Klimastatus og –fremskrivning

Ungeklimarådet

Ungeklimarådet skal bringe nytænkning ind i dansk klimapolitik.

Ungeklimarådet