Danmark: Grønne investeringer skal op i gear

Publiceret 21-03-2018

Investeringer i ren energi er for få og for små. Og de ligger langt under det niveau, der skal til for at levere på Parisaftalen og imødegå alvorlige klimaændringer. IEA vurderer, at investeringsbehovet i vedvarende energi frem til 2050 er $20.000 mia., og at det dobbelte skal investeres i energieffektivisering i bygninger, industri og transport.

Som vært for Clean Energy Investment Forum i 22. maj i København vil den danske energi-, forsynings- og klimaminister sikre, at deltagerne fra G20-landene tager nogle vigtige skridt for at fremskynde investeringerne i rene energiløsninger på globalt plan.

"Grønne investeringer skal op i gear, hvis vi skal sikre en mere energieffektiv fremtid. Samtidig er det bydende nødvendigt, at vi får bragt investorer sammen med potentielle, grønne energiprojekter. Ikke kun her i Danmark, men også i resten af verden, herunder særligt i vækstøkonomier som Kina, Mexico, Indien og Indonesien. Her skal vores værtskab på Clean Energy Investment Forum være med til at bygge bro og stimulere investeringslysten globalt. Og Danmark kommer til at sætte et fornemt eksempel, for vi har meget at byde på – se bare på, hvordan prisen på havvind er raslet ned fordi vi har organiseret udbygningen på en omkostningseffektiv måde, som udviklere og investorer har tillid til, " siger energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt.

Investeringer i vedvarende energi, især fra private investorer, er afgørende for at nå internationale mål i Parisaftalen. Derfor er det også med et højt ambitionsniveau, at Danmark er værter for Clean Energy Investment Forum og samtidig har taget initiativ til, at Clean Energy Ministerial (CEM) opprioriterer arbejdet med investering og finansiering i det internationale samarbejde.

Flere end 100 højtstående beslutningstagere fra store private virksomheder samt offentlige, finansielle og ekspertinstitutioner bliver inviteret, og målet er skabe partnerskaber, som vil accelerere investeringerne i vedvarende energiløsninger markant. 

Administrerende direktør i Dansk Industri, Karsten Dybvad, ser frem til Clean Energy Investment Forum:

”Danmark er allerede et af verdens førende lande inden for grøn teknologi, og vi har i mange år været gode til at eksportere vores løsninger inden for bl.a. land- og havvind til resten af verden. Vi ser meget frem til Clean Energy Investment Forum, som kan være med til at videreudvikle nye forretningsmuligheder for danske virksomheder," siger Karsten Dybvad.

Peter Damgaard Jensen, adm. direktør for PKA og formand for det europæiske investornetværk på klimaområdet IIGCC:

"Som ansvarlige investorer opsøger vi aktivt nye muligheder for investeringer, der skaber afkast for vore medlemmer, samtidig med at de bidrager til bæredygtig udvikling og begrænser risici forbundet med investeringer i fossil energi med høje udledninger. PKA har gode erfaringer med, at offentlig-private partnerskaber kan reducere risici og åbne for investeringsmuligheder på nye markeder og i nye teknologier". 

Ud over at samle verdens energiledere er Clean Energy Investment Forum også et enestående udstillingsvindue for nye nordiske teknologier og forretningsmodeller. Samtidig giver forummet de inviterede innovatører mulighed for at møde og netværke med ministre fra de største energiteknologimarkeder i verden.

Pressekontakt: Christian Lietzen, 4172 3876, chrli@efkm.dk

Fakta om CEM og CEIF

I Clean Energy Ministerial (CEM) mødes ministre og beslutningstagere, og fokus er på, hvordan man kan lære af hinandens gode erfaringer med bæredygtige energiløsninger.

CEM fokuserer på det praktiske samarbejde, udveksler gode erfaringer inden for grønne løsninger og involverer erhvervslivet.

Det niende møde i CEM samler energiminister fra G20-medlemmer, herunder nogle af de største økonomier og udledere af CO2 som Kina, Tyskland, Frankrig, Rusland, Saudi Arabien, Storbritannien og USA.

Clean Energy Investment Forum (CEIF) støttes af flere institutionelle partnere, eksempelvis OECD, Verdensbanken, Den Europæiske Investeringsbank, Det Internationale Energi Agentur, P4G, Institutional Investors Group on Climate Change, Global Green Growth Institute og IRENA. Dansk Industri og World Climate Ltd er event partnere på konferencen.

CEIF finder sted tirsdag den 22. maj i Industriens Hus, København.

  • Klima for skoleelever

  • Brexit

  • Klima- og luftudspil

  • Energiaftale 2020-2024

  • Eksportstrategi

  • Forsyningsstrategi