Nordic Clean Energy Week: I dag begynder årets største energikonference i København

Publiceret 21-05-2018

Fra den 21.-25. maj danner København og Malmø rammen om Nordic Clean Energy Week. Her mødes G20 landenes energiministre og forskere, virksomheder og investorer fra hele verden for at accelerere den globale omstilling til vedvarende energi.

Danmark er vært, når energiugen Nordic Clean Energy Week i dag åbner i FN-byen. Repræsentanter fra verdens største økonomier vil i løbet af ugen komme helt tæt på danske og nordiske eksempler på rene energiløsninger.

Jeg glæder mig til at åbne energiugen i dag, så vi kan få den globale omstilling op i omdrejninger. De lande, der mødes nu, står tilsammen for ca. 75 pct. af jordens drivhusgasser. De samme lande står til gengæld også for 90 pct. af de globale investeringer i rene energiløsninger. Derfor håber jeg, at energiugen vil være med til at sætte fart i investeringerne i den fossilfri fremtid, vi skylder vores børn og børnebørn,” siger energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt.

Møder i Clean Energy Ministerial og Mission Innovation

Den nordiske energiuge er samtidig rammen omkring møder i Clean Energy Ministerial (CEM) og Mission Innovation (MI). CEM er det årlige ministermøde for verdens, herunder G20 landenes, energiministre, mens Mission Innovation har til formål at styrke forskningen i rene energiteknologier og styrke samarbejdet mellem myndigheder, virksomheder og private aktører over hele verden.

Hele ugen igennem har vi fokus på, hvordan vi globalt kan samarbejde, inspirere og gribe til handling sammen. Jeg ser frem til at mødes både med mine ministerkolleger fra hele verden, men også de andre handlekraftige aktører, der kan gøre en forskel med alt fra de nye gode ideer til den rigtige måde at føre dem ud i livet på,” siger energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt.

Den officielle åbningsceremoni for Nordic Clean Energy Week begynder i FN-byen 21. maj kl. 17.30. Journalister skal akkrediteres via Imke Ernst i State of Green på: ier@stateofgreen.com

Pressekontakt: Christian Lietzen, 4172 3876, chrli@efkm.dk

Fakta

  • Nordic Clean Energy Week afholdes fra 21-25. maj 2018 i både København og Malmö. 
  • En af de centrale begivenheder er det årlige ministermøde i Clean Energy Ministerial (CEM). Her samles energiministre fra G20-medlemmer, herunder nogle af de største økonomier og udledere af CO2 som Kina, Tyskland, Frankrig, Rusland, Saudi Arabien, Storbritannien og USA. Fokus ligger især på den praktiske erfaringsudveksling i forhold til omstilling til vedvarende energi. Mødet foregår den 24. maj i Eigtveds Pakhus og afsluttes med et pressemøde kl. 15.30. 
  • Et andet centralt element er Mission Innovation (MI). MI er et internationalt initiativ, der i 2015 blev lanceret i forbindelse med COP21 i Paris med fokus på energiforskning. Mission Innovation-mødet foregår i Malmö den 23. maj. I København lancerer energi-, forsynings- og klimaministeren et af initiativets konkrete projekter, Projekt Edison, der skal få danske børn til at interesse sig for energi og klima, fredag den 25. maj. 
  • Ugen igennem vil der være stort fokus på at fremme de globale investeringer i ren energi. Derfor afholdes Clean Energy Investment Forum (CEIF) den 22. maj med specifik fokus på hvordan investeringer i grøn energi kan fremskyndes. Der vil være door-step med den danske energi-, forsynings- og klimaministeren kl. 10.45 i Industriens Hus.
  • Klima for skoleelever

  • Brexit

  • Klima- og luftudspil

  • Energiaftale 2020-2024

  • Eksportstrategi

  • Forsyningsstrategi