En kvart milliard til udvikling af grønne teknologier

Publiceret 29-01-2018

Regeringens støtte til udvikling af grøn teknologi i 2018 åbner nu for ansøgninger. Frem til 2. marts er der åbent for ansøgninger til EUDP-puljen, som støtter udvikling og demonstration af ny energiteknologi. Energiministeren håber på masser af ansøgninger, for den statslige støtte skaber jobs og genererer masser af private penge til nye, innovative selskaber.

Første runde af ansøgninger til EUDP-midlerne er nu åbent frem til fredag den 2. marts. I årets første runde udbydes op til 230 mio. kr. til udvikling og demonstration af ny energiteknologi. Midlerne udbydes bredt til alle teknologier, der er relevante for den grønne omstilling. Og det glæder energi-, forsynings- og klimaministeren:

”Danmark har tilsluttet sig det internationale samarbejde Mission Innovation, som har til opgave at styrke det internationale samarbejde om ny energiforskning. EUDP spiller en stor rolle i regeringens bestræbelse på at fordoble energiforskningsmidlerne i 2020,” siger energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt.

Valuta for støttekronerne

EUDP-støttede projekter er med til at øge eksporten af dansk energiteknologi og skaber vækst og beskæftigelse i Danmark. De seneste undersøgelser viser, at EUDP-programmet skaber en øget meromsætning på 2,7 kroner for hver støttekrone, der uddeles. Desuden øges eksporten i de deltagende virksomheder.

”Danmark satser på udvikling af energiteknologier som led i den grønne omstilling af vores energipolitik. Danske virksomheder er enormt opfindsomme og dygtige til se mulighederne. Men vi ved, at mange ideer og teknologier har brug for hjælp i opstarten. Derfor er midlerne fra EUDP-puljen en vigtig investering både i klimaet og i danske arbejdspladser,” siger Lars Chr. Lilleholt (V).

EUDP skal i år uddele 400 mio. kr. Det beløb øges frem til 2020 til mindst 500 mio. kr. Ansøgningsfristen til første runde på op til 230 mio. kr. er fredag d. 2. marts 2018 kl. 15.00. Årets anden og sidste ansøgningsrunde foregår forventeligt i september.

Læs mere om EUDP på Energistyrelsens hjemmeside

Kontakt:

Pressemedarbejder Lasse Bendtsen, 4172 3884, lasab@efkm.dk 

Sekretariatschef for EUDP, Mogens Uhd Nielsen, 3392 7532, mun@ens.dk

 

Fakta om EUDP

  • Det Energiteknologiske Udviklings- og Demonstrationsprogram (EUDP) er en offentlig tilskudsordning. Ordningen støtter ny teknologi på energiområdet, som kan bidrage til at indfri Danmarks målsætninger inden for energi og klima.
  • Det Energiteknologiske Udviklings- og Demonstrationsprogram (EUDP) er med til at skabe vækst og arbejdspladser, øge forsyningssikkerheden og gøre Danmark uafhængigt af fossile brændsler.
  • Tidligere evalueringer af EUDP-støttede projekter har vist, at programmet er med til at øge eksporten af dansk energiteknologi og skaber vækst og beskæftigelse i Danmark. Den seneste evaluering af COWI vurderede, at programmet skaber en øget meromsætning på 2,7 kroner for hver støttekrone og en øget eksport på to kroner i de deltagende virksomheder med projekter i demonstrationsfasen
  • Klima for skoleelever

  • Brexit

  • Klima- og luftudspil

  • Energiaftale 2020-2024

  • Eksportstrategi

  • Forsyningsstrategi