Indisk besøg skal åbne for grøn dansk eksport

Publiceret 28-02-2018

En indisk delegation besøger i disse dage Danmark for at blive klogere på havvindmølleparker og vedvarende energi. I dag mødes energi-, forsynings- og klimaministeren med den øverste embedsmand for det indiske ministerium for vedvarende energi.

Indien er i rivende økonomisk udvikling og vil frem mod 2040 stå for 30 procent af den globale vækst i energiforbrug ifølge IEA. Premierminister Modi har derfor sat nogle meget ambitiøse mål, hvor Indien i 2022 vil nå 175 GW vedvarende energi. Det betyder blandt andet, at Indien står over for at skulle fordoble deres vindkapacitet inden 2022 fra 33 GW til 60 GW. Derfor ser man til Danmark for konkrete løsninger.

Ud over de eksisterende mål har Indien fået interesse for udvikling af havvind, og man har sat en målsætning om at nå 5 GW kapacitet i 2022. En ambition, der er næsten fire gange mere end, hvad Danmark har af kapacitet på havvind i dag. Derfor besøger delegationen med Secretary Anand Kumar fra det indiske ministerium for vedvarende energi i spidsen Danmark for at høre om danske virksomheders ekspertise og med egne øjne at se verdensledende løsninger. Samtidig er arbejdes der på at indgå et 3-årigt strategisk sektorsamarbejde mellem Danmark og Indien, hvor Energistyrelsen skal yde teknisk bistand for at fremme vedvarende energi, herunder specifikt havvind.

Energi-, forsyning- og klimaministeren ser frem til mødet:

”På mit besøg i Indien sidste år var interessen for grøn energi og havvind ikke til at tage fejl af. Derfor glæder jeg mig over, at premierminister Modi nu har sendt sine bedste folk til Danmark for at blive klogere på danske omstilling af energisystemet. Forhåbentlig kan vores myndighedssamarbejde resultere i en solid eksport af både knowhow og materiel til indernes grønne vindeventyr”, siger Lars Chr. Lilleholt (V).

Indisk begejstring

I den indiske delegation er man positive efter de seneste dages rundrejse i landet med besøg hos flere af de tonaangivende aktører inden for vindindustrien herhjemme

”I am extremely pleased to witness first-hand the impressive development of onshore and offshore wind by Denmark; which is rightly acknowledged as a global leader in this sector. I had the opportunity to visit Horns Rev 2 offshore wind park and was struck by the rapid technological developments in wind turbines and its enhanced efficiency”, siger secretary Anand Kumar.

Secretary Kumar ser frem til at mødes med ministeren og drøfte mulighederne for et styrket samarbejde mellem de to lande.

”I shall be holding discussions on strengthening cooperation between India and Denmark in renewable energy through the Joint Working Group, which is meeting for the first time and am confident of quick progress”, siger Anand Kumar.


Pressekontakt: Lasse Bendtsen, tlf: 4172 3884, lasab@efkm.dk

  • Klima for skoleelever

  • Brexit

  • Klima- og luftudspil

  • Energiaftale 2020-2024

  • Eksportstrategi

  • Forsyningsstrategi