DMI’s nye Tekniske Enhed i Karup indvies i dag

Publiceret 14-03-2017

Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) har gennemført en udflytning af Tekniske Enhed til vejrtjenestecenteret i Karup, som en del af regeringens plan om ’bedre balance’. I dag indvier energi-, forsynings-, og klimaminister Lars Chr. Lilleholt de nye rammer i Helicopter Wing.

Vejret er en folkesport i Danmark, og DMI er hovedleverandør af vejrdata til danskerne. DMI’s hjemmeside er en af de mest besøgte i hele Danmark, og 46.000 brugere følger med på DMI’s Twitter-konto. Præcise og pålidelige meteorologiske informationer er stærkt efterspurgte i hele samfundet.

Derfor er det vigtigt, at en udflytning af DMI’s Tekniske Enhed, som er gennemført i januar i år, forløber som planlagt.

Hos DMI har man gjort et rigtig flot og smidigt stykke arbejde i forbindelse med udflytningen – og på en måde, hvor DMI kan fortsætte med at betjene danskerne og sine mange kunder med pålidelige prognoser og data, siger energi-, forsynings-, og klimaminister Lars Chr. Lilleholt.

16 DMI-kolleger er der allerede
Det er ingen tilfældighed, at DMI’s tekniske enhed er blevet flyttet fra København til Helicopter Wing i Karup. Her arbejder allerede 16 kollegaer fra Vejrtjenestecenter Karup, som beskæftiger sig med den meteorologiske betjening af forsvaret.

Det er godt gået, at det er lykkes at opretholde en normal drift af målestationerne i Danmark og Grønland i denne udflytningsproces, og alle involverede fortjener stor ros og anerkendelse for deres store arbejde. Samtidig kan jeg konstatere, at det er attraktivt at arbejde for DMI, også i Karup, da der har været stor søgning på de stillinger, man har slået op. Det vidner om en arbejdsplads med stor appel og faglig styrke, siger Lars Chr. Lilleholt.

Flytningen af 7 arbejdspladser til Karup blev påbegyndt juli 2016 og er afsluttet pr. 1. januar 2017, og i dag kl. 14.30 klipper energi-, forsynings-, og energiminister Lars Chr. Lilleholt snoren til de nye faciliteter.

Fakta om DMI’s Tekniske Enhed
DMI’s Tekniske Enhed i Karup vedligeholder og servicerer DMI’s målestationer fra det nordlige Grønland til Gedser i syd. Teknikernes arbejdsopgaver består i at tage ud til de målestationer, som er ude af drift og reparere dem. De udfører ligeledes planlagt vedligehold og en dertilhørende meteorologisk vurdering af målestationernes placering. De beskæftiger sig med DMI’s målestationer herunder; vejrstationer, nedbørsmålere, vandstandsmålere, strømmåling i farvande, radionsonder og lynpejlere.

 

Kontakt
Pia Svejgaard Pedersen, DMI, 3915 7509

  • Klima for skoleelever

  • Brexit

  • Klima- og luftudspil

  • Energiaftale 2020-2024

  • Eksportstrategi

  • Forsyningsstrategi