De gode råd rykker tættere på borgerne

Publiceret 19-05-2017

Fra i dag kan man gå ind på SparEnergi.dk’s nye Facebookside og få gode, konkrete råd til energibesparelser. Rådgiverne sidder klar til at hjælpe danskerne med at spare på energien – og på pengene. Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt hilser den nye tjeneste velkommen og glæder sig over, at danskerne får endnu bedre mulighed for at tage del i den grønne omstilling.

Hvad gør du, hvis du skal skifte vaskemaskine eller den bare bruger for meget strøm? Eller hvis du synes, din el- eller varmeregning er for høj? Hjælpen er nu lige ved hånden – på Facebook. Du ved, der, hvor du alligevel er.

Energistyrelsen har taget konsekvensen af, at 3,5 millioner danskere er på Facebook og har rykket energirådgivningen ud på det sociale medie.

”Jeg er meget glad for, at man kan bringe vigtig viden tættere på danskerne. Sparenergi.dk er et overflødighedshorn af faglig viden og gode råd, som kan hjælpe danske virksomheder og borgere med at spare på energien – og på udgifterne. Hele projektet er dermed i tråd med regeringens ambition om, at vi skal have en grøn omstilling båret af sund fornuft, og som er til at betale for forbrugerne,” siger energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V).

Dialog og større gennemsigtighed
På Facebooksiden sidder eksperter klar ved tasterne til at tage imod spørgsmål om fx varmepumper, isolering og varme- og elforbrug. Alle svar kan ses på siden, og det er med til at sprede viden og skabe større gennemsigtighed.

Hver gang vi reducerer vores energiforbrug, kommer vi tættere på vores mål om at være uafhængige af fossile brændsler i 2050. Derfor kigger vi for tiden den samlede indsats for effektivisering i sømmene, så de bedste virkemidler bringes på banen i udspillet til en kommende energiaftale. En stor del af energien bruges ude hos borgerne, og derfor er det vigtigt, at den faglige viden om energieffektivitet når flest mulige mennesker, og at råd og vejledning bliver så enkelt og let tilgængeligt som muligt. Her er dialogen på de sociale medier vigtig,” siger Lars Chr. Lilleholt.

SparEnergi.dk på Facebook kører som et forsøg på at nå ud til en bredere målgruppe – indtil videre kører forsøget til slutningen af 2018.

Kontakt
Line Kold (sparenergi.dk/Energistyrelsen), 3392 6896
Pressechef Jesper Caruso, jesca@efkm.dk / 4172 9184.

  • Klima for skoleelever

  • Brexit

  • Klima- og luftudspil

  • Energiaftale 2020-2024

  • Eksportstrategi

  • Forsyningsstrategi