Nye roamingregler skaber tryghed

Publiceret 15-06-2017

Moderne mobiltelefoner er en gave. Vi kan komme i kontakt med omverdenen lige meget hvor, vi står og går. Men mange af os har hidtil undladt at bruge mobiltelefonen, når vi har været uden for Danmarks grænser af frygt for at komme hjem til en stor ekstraregning efter ferien eller arbejdet i udlandet. Det ændrer de nye roamingregler nu på, når rejsen går til EU-lande.

For rigtig mange af os er mobiltelefonen en fast del af vores liv. Vi bruger den ikke kun til at ringe fra, men også til at sende beskeder, til at tjekke nyheder eller finde vej. Børnene bruger mobilen til at se videoer på YouTube, spille onlinespil, sende billeder på Snapchat og følge med på Facebook.

 

Vi kender det alle sammen, når vi kører over grænsen eller lander i en fremmed lufthavn – knappen med ”dataroaming” bliver oftest slået fra, så vi ikke risikerer store ekstraregninger, når vi kommer hjem.

 

Heldigvis skal vi fra i dag ikke længere betale ekstra, hver gang vi bruger vores mobiler, når vi rejser i EU. I stedet for at frygte regningen og kun bruge mobilen i nødtilfælde bliver det nu en hel del billigere at bruge mobilen uden for Danmark.

 

”I mine øjne er det absolut en god nyhed, at danske forbrugere fra og med i dag kan bruge deres mobiltelefoner på rejser i EU uden at skulle bekymre sig om tårnhøje ekstraregninger. Har man et abonnement med roaming, kan man nu tale og sms’e på rejser i EU, ligesom man kan derhjemme, og det bliver muligt at bruge en mængde data uden særskilt ekstrabetaling. Det skaber tryghed, så man ikke skal bekymre sig, hvis man ønsker at tjekke vejrudsigten eller kaste et blik på nyhederne hjemmefra, uanset om man er ved den spanske solkyst eller på den tyske Autobahn,” siger Lars Chr. Lilleholt, der som energi-, forsynings- og klimaminister også er minister for teleområdet.

 

Vælg det rigtige abonnement

Nogle teleselskaber vælger at hæve priserne en smule som følge af dette. Andre gør ikke. Som forbruger skal man derfor vælge det abonnement, som passer til ens behov. Hvis man eksempelvis ikke rejser, kan man vælge et abonnement uden roaming.

 

Hvis man både rejser og er storforbruger af data, kan man vælge et abonnement, der giver adgang til meget roamingdata. Hvis man gerne vil downloade eller streame videoer i stor stil, vil det dog fortsat være fornuftigt at bruge for eksempel hotellets wifi-forbindelse. 

 

”Fra dansk side har vi skubbet på for at få sat de urimeligt høje roamingpriser ned i EU på en måde, der skaber tryghed for forbrugerne og samtidig ikke slår bunden ud af teleselskabernes økonomi. Det kan vi høste frugten af fra i dag,” siger Lars Chr. Lilleholt.

 

 

Kontakt:

Pressechef Jesper Caruso, jesca@efkm.dk / 4172 9184