Lilleholt rejser til energitopmøder og eksportfremstød i Kina

Publiceret 06-06-2017

Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V) er i dag landet i Beijing for at deltage i energiministermøder for G20-landene og Norden ved Clean Energy Ministerial og Mission Innovation. Her vil Lilleholt officielt overtage stafetten fra de kinesiske værter, da de kommende energitopmøder i de to fora bliver afholdt den 23.-24. maj 2018 i København og Malmø ved ”Øresund Energy Week”. Lilleholt ledsager også en større dansk erhvervsdelegation på eksportfremstød.

I Beijing deltager energi-, forsynings- og klimaministeren i det ottende ministermøde i Clean Energy Ministerial (CEM) og det andet i Mission Innovation, som består af verdens største økonomier og de fire grønne nordiske foregangslande, Danmark, Norge, Sverige og Finland. Desuden har ministeren en række højniveau-møder, herunder et møde med den kinesiske energiminister.

Møderne i Beijing i såvel CEM og Mission Innovation har afgørende betydning for de grønne danske ambitioner på klimaområdet og inden for vedvarende energi og energieffektiviseringer – to felter, hvor danske virksomheder og dansk forskning ligger helt i top.

Det glæder derfor den danske minister, at København og Malmø om et års tid lægger jord til de næste møder i CEM og Mission Innovation.

”Regeringen har sikret Danmark en plads om det store grønne bord, hvor vi kan være med til at sætte dagsordenen på et område, der er så afgørende for klodens fremtid og som samtidig er så vigtigt for danske virksomheder. Jeg ser meget frem til at overtage værtskabet for verdens største energikonference, som København og Malmø skal lægge hus til om et år. Det bliver kæmpe stort og et unikt udstillingsvindue for Danmarks energisektor, der er i verdenseliten,” siger energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt.

Grønne danske ambitioner
Danmark er blandt verdens førende nationer i eksport af energiteknologi. Og Kina er en vigtig handelspartner. Cirka 500 danske virksomheder er etableret i Kina, som er Danmarks næststørste samhandelspartner uden for EU kun overgået af USA. En række store og mellemstore danske virksomheder inden for energiteknologi er til stede i Kina.

”Mit besøg i Kina vil være en vigtig løftestang for danske erhvervsinteresser i landet, ligesom jeg vil gøre mit til at fremme kinesiske virksomheders investeringer i Danmark,” siger energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt.

I Beijing ledsager ministeren en delegation på seks danske virksomheder, erhvervsorganisationer og universiteter, der er aktive i Kina, herunder Vestas, Danfoss, DONG og DTU. Som led i implementeringen af eksportstrategien deltager ministeren desuden i arrangementer og højniveau-møder med danske virksomheder, ligesom ministeren mødes med kinesiske virksomheder.

Fakta:

Hvad er CEM?:
Clean Energy Ministerial (CEM) består af 24 lande og EU. De står for tilsammen 90 procent af de samlede investeringer i ren energi i verden og 75 procent af de globale udledninger.
CEM fokuserer på det praktiske samarbejde, udveksler gode erfaringer inden for grønne løsninger og involverer erhvervslivet.Hvad er Mission Innovation?:

Mission Innovation (MI) fokuserer på at styrke forskningen i rene energiteknologier. Danmark og de 21 andre deltagende lande fordobler de offentlige midler til forskning i rene energiteknologier frem med 2020.Kontaktinfo:

Pressechef Jesper Caruso, 41729184, jesca@efkm.dk

  • Klima for skoleelever

  • Brexit

  • Klima- og luftudspil

  • Energiaftale 2020-2024

  • Eksportstrategi

  • Forsyningsstrategi