Endnu et grønt Apple i vores turban

Publiceret 10-07-2017

Apple øger nu markant deres datacenterinvesteringer i Danmark med annoncering af nyt datacenter i Aabenraa. Som i Viborg, skal det nye datacenter køre på 100% grøn strøm. Apple understreger samtidigt, at nye vedvarende energi projekter vil følge i kølvandet, og at disse projekter ikke vil trække offentlige subsidier.

Danmarks udenrigsminister Anders Samuelsen hilser Apples beslutning om endnu en investering velkommen med et stort smil:

”Det er simpelthen så flot! At Apple geninvesterer, viser betydningen af stærkt og sømløst samarbejde nationalt, regionalt og lokalt for at tiltrække investeringer. Det betyder direkte jobs og vækst i Syddanmark, og nok så vigtigt et bidrag til Danmarks fortsatte grønne og digitale udvikling. Regeringen fortsætter målrettet arbejdet for at tiltrække flere udenlandske investeringer, fordi vi tror på, at det er vejen til flere arbejdspladser, mere eksport og afgørende bidrag til vores udvikling som konkurrencedygtig nation”.

 

Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt glæder sig også over endnu en cadeau til vores danske forsyningssikkerhed og grønne energi-teknologi og tilføjer:

”Danmark er forrest i førerfeltet på de grønne energiteknologier. At Apple med så markant en miljøprofil igen vælger at lægge sine investeringer i Danmark bekræfter mig i, at vi som land har noget særligt at tilbyde. Det er jeg, som minister for både energi, forsyning og klima, naturligvis stolt over. Vi kan med rette være stolte over at have verdens bedste energisystem med store mængder grøn strøm, høj elforsyningssikkerhed, gode fiberforbindelser og ikke mindst konkurrencedygtige energipriser. Med Apples klare melding om kommende investeringer i vedvarende energi uden offentlige subsidier har Regeringen en markant medspiller på Danmarks grønne vej”

 

Erhvervsminister Brian Mikkelsen glæder sig over, at Apple placerer endnu et datacenter i Danmark, og dermed bidrager til at skabe digital vækst:

”Det er absolut positivt, at vi har de rammevilkår, der skal til, for at tiltrække de allerstørste investorer. Datacentre er et godt bidrag til Danmarks fortsatte digitale udvikling, og peger i den grad fremad. I efteråret lancerer regeringen en strategi for Danmarks digitale vækst, for yderligere at understøtte de muligheder, digitaliseringen byder på og som kan bidrage til en digitalisering af dansk erhvervsliv fremadrettet.”

 

Med Apples investering i Viborg og Aabenraa, Facebooks i Odense og Googles køb af grund i Fredericia, har Danmark fanget interessen fra verdens tre Tech-giganter med den absolut mest ambitiøse grønne profil – jf. Greenpeace "Clicking Clean" 2017 rapport.

Danmark markerer sig nu tydeligt på verdenskortet, som nordeuropæisk knudepunkt for datacentre og med et stort vækstpotentiale for den følgeindustri, der kan levere løsninger på opgaver for datacentrene.

 

For yderligere information kontakt venligst:

 

  • Jesper Caruso, pressechef Energi-, Forsynings - & Klimaministeriet, tlf. 41 72 91 84
  • Anne Møller Ege, presserådgiver Udenrigsministeriet, tlf. 41532526,
  • Lars Erik Skovgaard, pressekonsulent Erhvervsministeriet, tlf. 91 33 70 17
  • Klima for skoleelever

  • Brexit

  • Klima- og luftudspil

  • Energiaftale 2020-2024

  • Eksportstrategi

  • Forsyningsstrategi