Facebook etablerer stort datacenter i Odense

Publiceret 19-01-2017

Den amerikanske IT-gigant Facebook har efter tre års fortrolige forberedelser med danske myndigheder valgt at etablere et 55.000 m2 stort datacenter i Odense.

Beslutningen følger i slipstrømmen på Apples milliardinvestering i et datacenter i Viborg i 2015, og styrker Danmarks position som et attraktivt land for globale datacentre.

Udenrigsminister Anders Samuelsen er meget tilfreds med, at Facebooks valg er faldet på Danmark og sender et kæmpe ”like” til Odense Kommune:

”Jeg er meget glad for, at Danmark i dag har landet endnu en stor udenlandsk anlægsinvestering. Selvom kun 1 % af virksomhederne i Danmark er udenlandske, står de bag hvert 5. job. Derfor arbejder regeringen hver dag målrettet for at tiltrække flere udenlandske investeringer. Facebooks investering er resultatet af et stærkt samarbejde mellem Invest in Denmark, Foreningen Vestdansk Investeringsfremme og Odense Kommune, og et godt eksempel på, at vi med en fælles indsats kan skabe jobs, vækst og udvikling i hele Danmark”.

Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt glæder sig også over, at Odense har kunnet samle vores danske styrkepositioner i lokale rammer og tilføjer:

”Som fynskvalgt minister er jeg naturligvis stolt over Facebooks investering i netop Odense, men det er selvfølgelig også en bred anerkendelse af, at Danmark som land har noget særligt at tilbyde. Vi har et af verdens bedste energisystemer med store mængder grøn strøm, høj elforsyningssikkerhed, gode fiberforbindelser og konkurrencedygtige energipriser. At vi ser endnu en milliardinvestering viser, at vi er i førerfeltet, og at det giver konkrete resultater at fastholde denne position, hvilket regeringen arbejder målrettet på.”

Erhvervsminister Brian Mikkelsen glæder sig over, at endnu en digital virksomhed nu har placeret dele af deres forretning sig i Danmark, og dermed kan bidrage til at skabe digital vækst.

”Regeringen har sat ambitiøse mål om at omstille Danmark til en digital fremtid, og gribe de muligheder digitaliseringen byder på. Det kan gavne virksomhederne og den enkelte dansker i form af øget vækst, smartere arbejdsgange, bedre løsninger for miljøet og meget andet. Derfor er det selvfølgelig glædeligt, når store digitale virksomheder placerer sig i Danmark, og kan bidrage til den udvikling.”

Der ligger et stort vækstpotentiale for den følgeindustri, der kan levere løsninger på opgaver for datacentrene. Ministrene forventer, at Facebooks beslutning yderligere vil styrke Danmarks mulighed for at blive nordeuropæisk centrum for datacentre og øge opmærksomheden på de mange muligheder, som Danmark tilbyder.

 

 

For yderligere information kontakt venligst:

Jesper Caruso, pressechef i Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet, tlf. 4172 9184 / jesca@efkm.dk

 

  • Klima for skoleelever

  • Brexit

  • Klima- og luftudspil

  • Energiaftale 2020-2024

  • Eksportstrategi

  • Forsyningsstrategi