Nu åbner bredbåndspuljen for ansøgninger fra områder med dårlig dækning

Publiceret 30-06-2016

Der åbnes nu op for, at man kan ansøge om tilskud fra regeringens bredbåndspulje på 200 mio. kr. til at få forbedret bredbåndsforbindelse i de lokalområder, hvor der er dårlig dækning.

Bredbåndspuljen giver mulighed for at søge om økonomisk støtte til bredbåndsprojekter i lokalområder, hvor der i dag er meget dårlig dækning, og hvor der ikke er udsigt til, at der kommer bedre dækning i de nærmeste år.

Jeg vil opfordre borgere og virksomheder, der har dårlig bredbåndsdækning, til at udnytte muligheden for at søge tilskud fra puljen. Adgang til en god bredbåndforbindelse er afgørende for, at danskerne kan bo og drive virksomhed over hele landet. Bredbåndspuljen er målrettet de områder, hvor markedet ikke kan klare det alene”, siger energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt.

Puljen er målrettet sammenhængende områder af boliger, virksomheder og/eller sommerhuse, der ikke har adgang til maksimalt 10 Mbit/s download og 2 Mbit/s upload. Det er en forudsætning for at søge om tilskud, at der for hver adresse, der søges om tilskud til, er en egenfinansiering på minimum 2.000 kr.

”Jeg er glad for, at vi nu kan give en håndsrækning til de områder, hvor dækningen er meget dårlig. Jeg forventer, at mellem 4.000 til 25.000 boliger, virksomheder eller sommerhuse kan få hjælp fra puljen, så det er bare med at komme i gang med at se på, hvordan man kan ansøge puljen, siger energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt.

 

Fakta

  • Puljen er på i alt 200 mio. kr. I 2016 er der afsat 80 mio. kr., mens der i 2017-2019 er afsat 40 mio. kr. hvert år.  
  • Puljen kan søges, hvis man har en bredbåndsforbindelse på maksimalt 10 Mbit/s download og 2 Mbit/s upload.
  • Der kan gives tilskud til infrastruktur, der vil kunne levere 100 Mbit/s download og 30 Mbit/s upload i 2020.
  • Der er udarbejdet en kortlægning af mulige områder, hvor der kan søges støtte. Den kan findes på ens.dk
  • Det er Energistyrelsen, der administrerer puljen, og mere information kan findes på ens.dk.
  • Tilskud tildeles på baggrund af objektive kriterier.
  • Bredbåndspuljen er en del af regeringens aftale om ”Vækst og udvikling i hele Danmark”.
  • Puljen er en forsøgsordning. Effekten evalueres i 2017, hvorefter det besluttes, om midlerne for 2018 og 2019 skal udmøntes.
  • Det forventes, at puljen vil bidrage til dækning af mellem 4.000 og 25.000 boliger, virksomheder eller sommerhuse.

 

Pressekontakt: Pressemedarbejder, Rasmus Bjørn, rasbj@efkm.dk, 41 72 90 77