Flere danskere har fået mulighed for højere bredbåndshastigheder

Publiceret 25-02-2016

En ny opgørelse af bredbåndsdækning viser, at flere har fået adgang til høje uploadhastigheder. Muligheden for adgang til de høje downloadhastigheder er stort set uændret. Det viser Energistyrelsens Tjekditnet.dk, hvor fastnet bredbåndsdækningen er opgjort.

83 pct. af alle boliger og virksomheder har adgang til bredbånd på mindst 30 Mbit/s upload. Dette er en stigning på 19 procentpoint i forhold til sidste år, hvor dækningen var 64 pct. Årsagen til stigningen er en opgradering af kabeltv-nettet.  84 pct. af alle boliger og virksomheder har adgang til mindst 100 Mbit/s download, hvilket er lille stigning i forhold til 2014, hvor dækningen var 83 pct.

Det er en prioritet for regeringen at få god bredbåndsdækning i hele Danmark. Den digitale infrastruktur er afgørende for, at danskerne kan bo og drive virksomhed over hele landet. Det er derfor glædeligt, at flere danskere har fået adgang til højere uploadshastigheder, som især virksomheder kan være afhængige af, når de fx skal uploade tunge grafiske data” siger energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt.

Der er geografiske forskelle i dækningen med højhastighedsbredbånd. Og der er områder, hvor der ikke er adgang til højhastighedsnet.  Disse områder er spredt over forskellige områder af landet og befinder sig fortrinsvis uden for byerne.

”Regeringen har fokus på at forbedre dækningen. Kortlægningen viser, at der fortsat er områder, hvor adgangen ikke er god. Derfor har vi netop indgået en aftale om at etablere en bredbåndspulje, hvor vi giver de områder, hvor markedet ikke kan klare det alene endnu, en håndsrækning,” siger energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt.

Endvidere har regeringen givet mulighed for, at man kan benytte BoligJobordningen, når man etablerer en bredbåndsforbindelse.

Tjekditnet.dk

På hjemmesiden www.tjekditnet.dk kan man helt ned på adresseniveau finde ud af, hvilken hastighed der kan fås, og hvilken teleudbyder der kan levere bredbåndsforbindelsen. Hjemmesiden tilbyder også et værktøj, hvor man kan måle hastigheden på sin nuværende bredbåndsforbindelse. Hjemmesiden er blevet opdateret med nye funktioner såsom nøgletal, bedre adgang til data med mere.

 

Kontakt: Pressechef, Jesper Caruso, jesca@efkm.dk, 41 72 91 84