Stor konkurrence om havmølleparken Kriegers Flak

Publiceret 28-10-2015

Energistyrelsen har prækvalificeret i alt syv selskaber og konsortier til at deltage i udbuddet af Danmarks hidtil største havmøllepark, Kriegers Flak, på i alt 600 MW.

Der bliver kamp om at opføre Danmarks største havmøllepark på 600 MW, der skal ligge ved Kriegers Flak i Østersøen. Af de otte ansøgninger, som Energistyrelsen modtog inden 1. oktober, har styrelsen prækvalificeret syv selskaber og konsortier til at byde på projektet. En ansøger er afvist, da denne ikke opfyldte kriterierne i udbudsbekendtgørelsen.  

”Vi står med det højeste antal prækvalificerede tilbudsgivere nogensinde i dansk vindhistorie. Jeg både tror og håber, at den store konkurrence om at vinde Kriegers Flak-udbuddet vil føre til den bedst mulige pris, hvilket vil være til gavn for de danske elforbrugere”, siger energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt.

De prækvalificere tilbudsgivere til Kriegers Flak er:

  1. Kriegers Flak ApS (ejet af Energie Baden Württemberg AG (EnBW AG)).
  2. wpd HOFOR Stadtwerke München, Kriegers Flak SPV.
  3. European Energy Offshore Consortium (ejet af European Energy A/S og Boralex Europe S.A.).
  4. Endnu ikke etableret selskab ved Vattenfall Vindkraft A/S.
  5. Kriegers Flak Offshore Wind I/S (endnu ikke etableret selskab ved Statoil ASA og E.ON Wind Denmark AB).
  6. ScottishPower Renewable Energy Limited
  7. DONG Energy Wind Power A/S

Jeg glæder mig over, at Energistyrelsen med afgørelsen i dag samtidig åbner det danske marked for flere nye aktører, som for første gang vælger at investere i Danmark. Det bekræfter, at Danmark fortsat er et attraktivt investeringsland, når det kommer til grønne investeringer”, slutter Lars Christian Lilleholt.

Energistyrelsen gennemfører udbuddet over det næste år. Afgørelsen af vinderen af udbuddet forventes offentliggjort i december 2016.

Fakta:

  • Kriegers Flak havmøllepark bliver på 600 MW og vil kunne forsyne cirka 600.000 husstande med strøm.
  • Havmølleparken forventes at være idriftsat inden udgangen af 2021.
  • Når havmølleparken er fuldt ud i drift, vil den øge den andel af elproduktionen, som er baseret på vindkraft, med syv procentpoint ifølge Energistyrelsens basisfremskrivninger fra 2014.
Kontakt:
Rasmus Bjørn
4172 9077