Lilleholt besøger jernstøberiet Tasso og ’Fyens Fremtid’

Publiceret 31-10-2015

Det bliver emner som bl.a. udnyttelse af overskudsvarme fra jernproduktion og fynsk energiplanlægning, der står på dagsordenen, når energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt besøger Fyn mandag d. 2. november.

Ministeren starter besøget hos Danmarks ældste jernstøberi, Tasso, som ligger i Odense. Virksomheden, som blev dannet i 1856, producerer i dag højkvalitets støbejern, der bliver lavet af genbrugsjern og stål.

Med et årligt energiforbrug på omkring 15.000 MWh har Tasso store udgifter til energi, og virksomheden arbejder derfor målrettet med energieffektiviseringer. Ved mødet med Tasso skal Lars Chr. Lilleholt bl.a. drøfte, hvordan Tasso kan sælge overskudsvarme fra produktionen til fjernevarmenettet.

”Regeringen har en ambition om at skabe et Danmark, der drives af billig grøn energi, samtidig med at vi fastholder energikrævende virksomheder som Tasso, der giver indtægter og arbejdspladser i Danmark. Jeg glæder mig derfor til at mødes med folkene hos Tasso for at tale om jernstøberibranchens vilkår, og hvordan de kan blive en medspiller i fremtidens energisystem ”, siger Lars Chr. Lilleholt.

Derefter deltager ministeren ved konferencen ’Fyns Fremtid’, som afholdes i Midtfyns Fritidscenter i Ringe. Konference vil bl.a. stille skarpt på potentialerne for vedvarende energi på Fyn og fremtiden for en fælles fynsk energiplanlægning.

Fynsk sammenhold og planlægning på energiområdet, bliver et nøglepunkt i fremtiden både hvad angår erhvervsudvikling og udbygning af vedvarende energi. Jeg ser frem til god debat om det fynske energiområde”, siger Lars Chr. Lilleholt.

Program          

Kl. 16:40-17:40 Besøg hos jernstøberiet Tasso, Frederiksgade 37, 5000 Odense C.

Kl. 18:10-20:00 Deltagelse ved konferencen ’Fyns Fremtid’, Midtfyns Fritidscenter, Søvej, 5750 Ringe

Kontakt:
Rasmus Bjørn
4172 9077