Pressebriefing: Hvilken betydning får EU’s Infrastrukturforum for Danmark?

Publiceret 05-11-2015

Den 9.-10. november afholdes EU’ første Energiinfrastrukturforum i København. Her skal politikere, myndigheder, virksomhedsleder og eksperter fra EU-landene lægge en køreplan for, hvordan vi får skabt en Energiunion, hvor energien i fremtiden kan flyde frit på tværs af Europa. Statsminister Lars Løkke Rasmussen og Europa-Kommisionens næstformand Maroš Šefčovič er blandt deltagerne.

EU’s Energiunion har alvor sat skub i udviklingen af et velfungerende indre marked for energi. Det kan sikre os grønnere, billigere og mere sikker energi. Det kræver, at vi får forbundet EU’s energimarkeder gennem el-kabler og gasledninger.

Danmark sætter sig i fællesskab med Europa-Kommissionen nu i spidsen for at drive dette arbejde fremad. Det kan få stor økonomisk betydning for Danmark og EU.

Der skal investeres op mod 200 milliarder euro frem til 2020, som til gengæld forventes at hente årlige besparelser hjem til de europæiske forbrugere på mellem 12 og til 40 milliarder euro årligt fra 2030.

Som optakt til Energiinfrastrukturforummet inviterer Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet til en kort pressebriefing.

Hvornår:         Den 9. november 2015 kl. 9.15 til 10.00
Hvor:              Stormgade 2-6, 1470 København K

Her vil det være muligt at stille spørgsmål og høre oplæg af:

  • Lars Chr. Lilleholt, energi-, forsynings- og klimaminister
  • Christian Ibsen, direktør i CONCITO, Danmarks grønne tænketank
  • Lars Aagaard, adm. direktør i Dansk Energi
  • Troels Ranis, branchedirektør for energi i Dansk Industri.

Tilmelding til Rasmus Bjørn på rasbj@efkm.dk senest den 7. november 2015.

Kontakt:
Rasmus Bjørn
4172 9077