Lilleholt besøger DTU Risø og Rockwool

Publiceret 20-11-2015

Det bliver emner som bl.a. energilagring og dansk forskning i vindenergi, der står på dagsordenen, når energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt besøger DTU Risø i Roskilde og Rockwool ved Hedehusene mandag d. 23. november.

Ministeren får et førstehåndsindtryk af fleksibiliteten i elsystemet ved at kunne lagre strøm ved hjælp af batterier. Og han får et indblik i, hvordan vi derved fremover kan aftage mere strøm fra vedvarende energi end i dag.

”Energilagring vil i fremtiden være både nødvendigt og relevant i en energi - og klimapolitisk sammenhæng. Der er behov for en bedre udnyttelse og samdrift af sammenhængende energiløsninger hele vejen fra produktion, lagring og til anvendelse af energi. Derfor ser jeg meget frem til at møde nogle af landets fremmeste forskere på området hos DTU Risø, siger Lars Chr. Lilleholt.

Derefter besøger ministeren Rockwool International i Hedehusene, hvor han vil diskutere EU's Energiunion med bl.a. Rockwool Scandinavias adm. direktør Henrik Frank Nielsen.

 

Program

  • Kl. 11.30-12.45: Besøg hos DTU Risø, Frederiksborgvej 399, 4000 Roskilde
  • Kl. 13.00 – 14.00: Besøg hos ROCKWOOL International, Hovedgaden 584, 2640 Hedehusene
Kontakt:
Jesper Caruso
4172 9184