Gyrithe Saltorp ny direktør for Bygningsstyrelsen

Publiceret 25-02-2015

Den 1. april 2015 tiltræder Gyrithe Saltorp som ny direktør for Bygningsstyrelsen under Klima-, Energi- og Bygningsministeriet.

Gyrithe Saltorp er 46 år, uddannet cand.jur. og har siden 2009 været direktør i Københavns Ejendomme. Gyrithe Saltorp har tidligere været CEO i PG Property Management A/S og Erhvervsdirektør i Dan-Ejendomme (DEAS). Gyrithe Saltorp har desuden et indgående kendskab til Bygningsstyrelsens opgaveportefølje, idet hun startede sin karriere i den daværende Slots- og Ejendomsstyrelse, hvis opgaver delvist blev overført til Bygningsstyrelsen.

Klima-, energi- og bygningsminister Rasmus Helveg Petersen udtaler:

”Jeg er stolt over, at vi i dag kan offentliggøre Gyrithe Saltorp som ny direktør for Bygningsstyrelsen. Gyrithe Saltorp har solid erfaring med administration, udvikling og byggeri fra ejendomsbranchen og en tidligere karriere på Slotsholmen med i bagagen. Hun har med andre ord den helt rigtige profil til jobbet, og jeg er overbevist om, at Bygningsstyrelsen med Gyrithe får netop den leder, der i et tæt samspil med kunder og samarbejdsparter kan føre styrelsen sikkert gennem de udfordringer, der står for døren.”

Gyrithe Saltorp udtaler:

”Bygningsstyrelsen byder på nogle meget udfordrende opgaver i spændingsfeltet mellem ejendomsbranchen, byggeri og den politisk-administrative scene, som jeg glæder mig til at kaste mig over. Det er meget meningsfyldt at være med til at skabe og udvikle de fysiske rammer til centrale samfundsfunktioner. Jeg ser frem til at arbejde med energioptimering af statens bygninger og lejemål og udvide samarbejdet med de mange parter, der arbejder seriøst med at videreudvikle dette område.”

 

Bygningsstyrelsens udfordringer i det kommende år:

En historisk stor byggeaktivitet med komplekse og højprofilerede statslige byggerier, f.eks. Mærsk Bygningen, Niels Bohr Bygningen og det kommende Statens Naturhistoriske Museum.

Beslutningsgrundlag om evt. bygnings-selveje for Københavns Universitet

Reform af den statslige huslejeordning.

 

CV for Gyrithe Saltorp (1968)

  • Cand.jur. fra Københavns Universitet 1993
  • 2009 – 2015: Direktør, Københavns Ejendomme
  • 2008 – 2009: CEO, PG Property Management A/S
  • 2006 – 2008: Erhvervsdirektør, Dan-Ejendomme as (nu DEAS)
  • 2000 – 2006: Kunde- og udlejningschef, Slots- og Ejendomsstyrelsen
  • 1999 – 2000: Projektleder, Slots- og Ejendomsstyrelsen
  • 1995 – 1999: Direktionssekretær, Slots- og Ejendomsstyrelsen
  • 1994 – 1995: Personalefuldmægtig, Slots- og Ejendomsstyrelsen