Apple etablerer stort datacenter i Viborg

Publiceret 23-02-2015

Danmarks grønne energiforsyning og høje forsyningssikkerhed har medvirket til, at Apple har valgt at etablere et nyt stort datacenter i Viborg.

”Det er en fantastisk nyhed, at Apple har valgt at placere et nyt datacenter i Danmark. Ikke alene er det en god nyhed for regionen med alle de nye arbejdspladser, der etableres. Det er et skulderklap. Et skulderklap til vores investering i vedvarende energi, vindkraft og høj forsyningssikkerhed. Når Apple bygger et datacenter i Danmark, så beviser det, at grøn omstilling kan betale sig. Og Danmark har førerpositionen”, siger klima-, energi- og bygningsminister Rasmus Helveg Petersen.

Det nye datacenter vil blive på 166.000 kvadratmeter og skal køre Apples onlinetjenester. Byggeriet begynder i 2016 og datacentret vil være operativt fra 2017, men først fuldt etableret i 2026. Datacentret placeres tæt på en af Danmarks største og mest centrale transformatorstationer, og dette vil være med til at sikre stabiliteten i forsyningen af datacentret.

»Det her kommer til os, fordi vi er nummer et. Vi har bevidst ønsket at være nummer et på grøn omstilling. Det betyder ikke, at vi skal lægge os til at sove - vi skal blive ved med at kæmpe for vores førsteplads. Vi skal hele tiden være de første til at tage nye skridt i grøn omstilling. Det her er en bekræftelse af, at vi har gjort det rigtige i mange år, og en påmindelse om, at vi skal blive ved med at kæmpe for vores førsteplads,« siger Rasmus Helveg Petersen.

Apples datacenter placeres på et areal, som i dag ejes af Bygningsstyrelsen og drives af Aarhus Universitet beliggende mellem Randersvej og Forskningscenter Foulum, og Bygningsstyrelsen står for salget af jorden.

 

Pressekontakt: Pressechef, Jesper Caruso, jesca@efkm.dk, 41 72 91 84