Colombia tilslutter sig den globale Beyond Oil and Gas Alliance

Publiceret 31-08-2023

I dag slutter Colombia sig til den globale klimaalliance Beyond Oil And Gas Alliance (BOGA), som Danmark er blandt initiativtagerne af. Dette sker i forbindelse med, at ministeren for udviklingssamarbejde og global klimapolitik Dan Jørgensen besøger Colombia den 31. august.

Colombia er Latinamerikas fjerdestørste olieproducent. Råolie tegner sig for cirka 32% af landets eksport og 8,5% af statens indkomst.

Colombia vil i første omgang blive 'Friend' af BOGA, hvilket betyder, at Colombia støtter BOGA-erklæringen og har til hensigt at arbejde hen imod udfasningen af ​​olie- og gasproduktion i overensstemmelse med de langsigtede mål i Paris-aftalen fra 2015, hvor regeringerne forpligtede sig at begrænse den globale opvarmning til 1,5 grader. Den colombianske regering har forpligtet sig til at levere en retfærdig transition mod en fossilfri økonomi. Siden tiltrædelsen i august 2022 har den colombianske regering afsluttet godkendelsen af ​​alle nye olie- og gasefterforskningsprojekter.

Ministeren for udviklingssamarbejde og global klimapolitik samt co-chair i BOGA, Dan Jørgensen, udtaler: ”Colombia er en regional frontløber, når det kommer til udfasning af olie og gasproduktion. Som en væsentlig producent er regeringens ønske om at udfase olie og gas et eksempel på internationalt lederskab på vejen mod en fossilfri verden. Vi er meget glade for at byde Colombia velkommen i BOGA, så vi sammen kan fortsætte arbejdet mod en renere, mere bæredygtig verden.”

Den colombianske mine- og energiminister Omar Camacho siger: “Fra i dag vil vi fokusere vores indsats på at samarbejde med BOGA for at fremme ikke kun vores energiomstilling, men også vores økonomiske omstilling. Vores arbejde med BOGA vil fokusere på retfærdighedselementet i vores energiomstilling, både for samfundet og industrien.”

Danmark og Costa Rica står i spidsen for alliancen, der arbejder for en kontrolleret og retfærdig udfasning af den globale olie- og gasproduktion. Alliancen blev lanceret på COP26 i Glasgow i 2021 og er siden da vokset til 20 medlemmer. Alliancen har spillet en nøglerolle i at få spørgsmålet om en retfærdig udfasning af fossile brændsler placeret centralt i internationale klimaforhandlinger.

Under besøget i Colombia mødes ministeren for udviklingssamarbejde og global klimapolitik bl.a. med den colombianske udenrigsminister Álvaro Leyva og energiminister Omar Andrés Camacho, hvor bl.a. tættere samarbejde om klima er på dagsordenen.

For yderligere info, kontakt venligst presseansvarlig Lisa Maria Frendved Christensen, LIMCH@kefm.dk eller besøg https://beyondoilandgasalliance.org/  

Relaterede nyheder

Temaer

NEKST - den nationale energikrisestab

Den nationale energikrisestab, NEKST skal øge tempoet i den grønne omstilling.

 

NEKST - den nationale energikrisestab

Klimastatus og –fremskrivning

Klimastatus og -fremskrivning (KF) er KEFM’s årlige udgivelse, der skal sikre en løbende opfølgning på, om klimaindsatsen understøtter opfyldelsen af klimalovens målsætning om, at Danmarks udledning af drivhusgasser skal reduceres.

Klimastatus og –fremskrivning

Ungeklimarådet

Ungeklimarådet skal bringe nytænkning ind i dansk klimapolitik.

Ungeklimarådet