Rikke Hougaard Zeberg bliver ny direktør i Styrelsen for Dataforsyning og Infrastruktur

Publiceret 17-04-2023

Valget som ny direktør i Styrelsen for Dataforsyning og Infrastruktur er faldet på Rikke Hougaard Zeberg, der kommer fra en stilling som branchedirektør i DI Digital. Hun har tidligere været direktør og vicedirektør i Digitaliseringsstyrelsen, og er uddannet cand.merc.jur. fra Aarhus Universitet. Rikke Hougaard Zeberg tiltræder stillingen den 1. juni 2023. Styrelsens kommende direktion kommer foruden Rikke Hougaard Zeberg til at bestå af vicedirektør Morten Christian Hvidberg og vicedirektør Søren Beltofte.

Om ansættelsen af Rikke Zeberg siger departementschef Lars Frelle Petersen:

”Jeg er stolt over og rigtig glad for, at Rikke Zeberg har sagt ja til at blive ny direktør for Styrelsen for Dataforsyning og Infrastruktur. Rikke Zeberg kommer med solid topledererfaring både fra det statslige og det private område og kommer derudover også med en meget stærk faglighed ift. SDFIs opgaver. Jeg glæder mig til at arbejde sammen med Rikke Zeberg i ministeriets koncernledelse. ”

Rikke Hougaard Zeberg udtaler:

Jeg glæder mig rigtig meget til at starte i SDFI og møde alle medarbejderne og cheferne. Jeg kender jo til styrelsen fra tidligere, så jeg ved, at styrelsen er kendetegnet ved meget engagerede medarbejdere og utrolig spændende opgaver. SDFI kommer til at spille en afgørende rolle i den grønne omstilling og den digitale transformation - både i forhold til at stille data til rådighed og sikre den digitale infrastruktur. En super vigtig opgave, som bliver rigtigt spændende at blive en del af. Det bliver også fantastisk spændende at blive en del af KEFM. Ministeriet har nogle af de vigtigste opgaver i centraladministrationen i disse år, og jeg ser det som et kæmpe privilegium at blive en del af holdet.”

Relaterede nyheder

Temaer

NEKST - den nationale energikrisestab

Den nationale energikrisestab, NEKST skal øge tempoet i den grønne omstilling.

 

NEKST - den nationale energikrisestab

Klimastatus og –fremskrivning

Klimastatus og -fremskrivning (KF) er KEFM’s årlige udgivelse, der skal sikre en løbende opfølgning på, om klimaindsatsen understøtter opfyldelsen af klimalovens målsætning om, at Danmarks udledning af drivhusgasser skal reduceres.

Klimastatus og –fremskrivning

Ungeklimarådet

Ungeklimarådet skal bringe nytænkning ind i dansk klimapolitik.

Ungeklimarådet