Dan Jørgensens udtalelser om forslag til EU-klimalov

Publiceret 04-03-2020

EU-kommissionen har i dag fremlagt forslag til en klimalov for EU.

Klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen udtaler:  

Nu har vi i Danmark fået en ambitiøs og bindende klimalov. Det skal EU også have. Derfor er jeg glad for, at Kommissionen er kommet med sit forslag til en europæisk klimalov i dag.

Udspillet er et fornuftigt udgangspunkt. Det er afgørende, at der fastsættes et mål om klimaneutralitet, og at det bliver juridisk bindende. Udspillet sikrer også, at der er en handlepligt, hvis EU ikke er på rette kurs. Til gengæld er der ikke noget 2030-mål i udspillet. Det vil jeg fortsat arbejde for, at der kommer, og at det bliver på mindst 55 pct.

I 2020 skal alle landene genbesøge deres reduktionsmål under Parisaftalen. Hvis EU skal være med til at skabe momentum og vise vejen, skal vi være klar med et styrket 2030-mål i god tid inden COP26 i november. Derfor har Danmark sammen med 11 andre lande sendt et brev til EU-kommissionen, hvor vi opfordrer til, at man fremlægger en plan for et styrket 2030 mål senest i juni måned.

EU-Kommissionen lægger med forslaget op til, at planen for et styrket reduktionsmål fremlægges til september. Det mener jeg er for sent.

Vi har med den danske klimalov et rigtigt godt udgangspunkt for at være med til at forme den europæiske klimalov. Jeg ser frem til det videre arbejde med forslaget”. 

Kontakt:

Presserådgiver Anna Munck, tlf. 23 69 10 73, e-mail: anmun@kefm.dk

Relaterede nyheder