Covid-19: Forsyningssikkerheden er høj på energiområdet

Publiceret 13-03-2020

Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet vurderer, at Covid-19-situationen ikke påvirker energiforsyningssikkerheden. Beredskaberne for energi- og forsyningssektoren fungerer som planlagt, og der er et tæt samarbejde mellem relevante myndigheder og aktører.

(Opdateres løbende)

Hele energisektoren og ministeriet følger situationen meget tæt, og selskaberne har allerede beredskabsplaner og krisestyringsværktøjer, som de har taget i brug for at sikre en fortsat høj forsyningssikkerhed. Borgerne kan derfor være trygge ved, at der fortsat vil være strøm i kontakten og gas, varme og olie nok på trods af coronavirus.

Energistyrelsen varetager den løbende kontakt med selskaberne i energibranchen om forsyningssituationen, og der er en tæt dialog med de såkaldte samfundskritiske aktører for at sikre fortsat høj forsyningssikkerhed i den aktuelle situation:

Som det ser ud nu, er der ingen tegn på fare for forsyningssikkerheden.  Den eksisterende regulering på forsyningsområdet er tilstrækkelig til at sikre energiforsyningen, og forsyningsselskaberne følger på god vis de forholdsregler, som regeringen har udmeldt. Vi følger naturligvis udviklingen tæt og vurderer på den baggrund løbende, hvorvidt der er behov for nye tiltag,” siger direktør i Energistyrelsen Kristoffer Böttzauw.  

Energistyrelsen er i daglig kontakt med selskaber og organisationer for at afklare de spørgsmål, der kan opstå, når kravene fra sundhedsmyndighederne skal opfyldes, samtidig med at forsyningen skal opretholdes.

Fakta

  • Forsyningssektoren er forberedt, og på grund af forholdsregler og beredskabsplaner er der ingen tegn på kriser i sektoren.
  • Klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen var i går i kontakt med aktører i hele sektoren og gjorde det klart, at et fortsat godt samarbejde og kommunikation er afgørende. Folketingets partier blev også briefet i går eftermiddags om situationen på forsyningsområdet. 
  • Situationen følges tæt, og der er opsat en struktur, der betyder, at myndighederne kan handle hurtigt, hvis det bliver nødvendigt. 

Kontakt:

Energistyrelsen: Pressechef Ture Falbe-Hansen / tfh@ens.dk / 25 13 78 46

Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet: Presserådgiver Anna Munck / anmun@kefm.dk / 23 69 10 73

Relaterede nyheder