Nye danske klimamål skal være ledestjerne for verden

Publiceret 30-06-2019

Klimaminister Dan Jørgensen præsenterer i dag Danmarks bud på, hvad en hurtig global grøn energiomstilling kræver. Det sker i Abu Dhabi på opvarmningsmødet til FN’s klimatopmøde i september.

Dan Jørgensen

Med regeringens 70 pct. klimamål i kufferten rejser klimaministeren i dag til Abu Dhabi for at præsentere indholdet af det dansk ledede grønne energispor til FN’s klimatopmøde i september i New York.

Hvis de ambitiøse klimamål i Parisaftalen skal nås, er det altafgørende, at verdenssamfundet får sat ekstra turbo på den globale grønne omstilling – særlig når det kommer til grøn energi.

Der skal turbo på den grønne omstilling, hvis vi skal redde klimaet. Det ved flere og flere lande heldigvis godt. Derfor leder de efter gode eksempler og foregangslande de kan følge. Hermed har Danmark en unik mulighed for at påvirke dem og gøre en reel forskel globalt, siger klima-, energi-, og forsyningsminister Dan Jørgensen (S).

De grønne muligheder er krystalklare

Både pengene, teknologierne og ikke mindst viljen til at investere globalt i grøn energi er til stede. Men der er behov for, at landene i højere grad får skabt bedre rammer for private investeringer. Det handler om langsigtede nationale energiplaner, lavere risici for investeringer og en fysisk infrastruktur, som kan håndtere store mængder vedvarende energi.

En hurtig global grøn omstilling kan også øge adgangen til energi for de 840 mio. mennesker, som i dag lever uden elektricitet. Og samtidig kan vi skabe over 65 mio. nye grønne jobs på verdensplan.

”Alle ingredienserne til en massiv global grøn omstilling er til stede. Grøn energi er nu klart billigere end sort. Men vi må række hånden ud til de private investorer. Det er helt centralt, at vi får dem med i et globalt grønt parløb med verdens lande. Nu handler det om at vise mod i FN og tage de helt nødvendige beslutninger for, at vi kan få sat gang i den grønne globale klimaindsats. Det håber jeg i den grad, at mødet her i Abu Dhabi kan medvirke til,” siger Dan Jørgensen (S).

Mødet afholdes d. 30. juni og 1.juli i Abu Dhabi. Danmark leder energisporet sammen med Etiopien og FN-organisationen Sustainable Energy for All.

Kontakt

Pressechef Jesper Caruso, M: 4172 9184, jesca@efkm.dk

Relaterede nyheder

Temaer

NEKST - den nationale energikrisestab

Den nationale energikrisestab, NEKST skal øge tempoet i den grønne omstilling.

 

NEKST - den nationale energikrisestab

Klimastatus og –fremskrivning

Klimastatus og -fremskrivning (KF) er KEFM’s årlige udgivelse, der skal sikre en løbende opfølgning på, om klimaindsatsen understøtter opfyldelsen af klimalovens målsætning om, at Danmarks udledning af drivhusgasser skal reduceres.

Klimastatus og –fremskrivning

Ungeklimarådet

Ungeklimarådet skal bringe nytænkning ind i dansk klimapolitik.

Ungeklimarådet