3,6 mio. kr. til projekter for et mere fleksibelt energisystem

Publiceret 18-02-2019

Syv projekter har opnået støtte fra Smart Energi-puljen, der skal udvikle fremtidens fleksible og sammentænkte energisystem.

I fremtiden skal vi tænke energi på en smartere måde end nu. Det er helt afgørende for, at vores energisystem og energiproduktion kan følge med forbruget, når specielt vores strømproduktion bliver 100 pct. grøn i 2030. Det kræver innovation og nytænkning. Derfor uddeles der nu 3,6 mio. kr. til i alt syv projekter, som skal hjælpe Danmark på vej mod det fleksible energisystem.

I Billund får det lokale varmeværk nu hjælp til at samle de relevante aktører, når en stigende byfortætning stiller nye krav til varmebehovet. Projektet ’Det fleksible energisystem i Billund Kommune’ skal bl.a. undersøge, hvordan spildevand fra biogas, udnyttelse af industriel overskudsvarme og elbiler kan spille sammen og levere varme i et integreret energisystem.

Projektet i Billund Kommune er et af 7 projekter, der har fået tilskud til at gennemføre aktiviteter, der skal hjælpe smarte energiløsninger på vej til at blive en realitet. Projekterne spænder fra samling af aktører på tværs af landet til projekter, der skal kortlægge energilandskabet lokalt.

”Danmark har i mange år tænkt på tværs med et udbygget fjernevarmesystem, der kombinerer el- og varmeforsyningen. Den tankegang skal vi udvikle til et langt mere intelligent, digitaliseret og sammentænkt energisystem. Det glæder mig, at vi med midlerne fra smart energi puljen, kan være med til at sætte turbo bag udviklingen”, energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V).

Læs mere om de 7 projekter, der har fået støtte fra Smart Energi-puljen

Fakta

  • Der blev med udmøntningen af energireserven afsat 3 mio. kr. årligt i 2016 – 2018 til initiativer til fremme af et smart energisystem, smart energi puljen.
  • Målet med initiativet er at forbedre udnyttelsen af de stigende mængder fluktuerende vedvarende energi, der forudsætter øget forbrugerfleksibilitet og integration mellem forsyningsarter.
  • Der er blevet indkaldt ansøgninger til smart energi puljen i både 2017 og 2018. Der er i alt giver tilsagn om tilskud til 12 projekter for 7,8 mio. kr.
  • Projekterne skal senest i februar 2021 have gennemført og afrapporteret deres projekter.

Relaterede nyheder