Minister inviterer til borgermøde om elmaster i Jylland

Publiceret 08-08-2018

Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V) har taget initiativ til to borgermøder om de nye elforbindelser fra Idomlund til Endrup og fra Endrup til grænsen. Første møde er tirsdag aften den 14. august i Ribe. Andet møde bliver i Varde den 27. august.

Ribe Fritidscenter lægger tirsdag kl. 18.30 gymnastiksal til det første af to borgermøder. Mødet i Ribe vil handle om den sydlige strækning fra Endrup i nord til den dansk-tyske grænse i syd. Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V) vil indlede mødet med de berørte borgere.

”Det er vigtigt for mig at være i tæt dialog med de borgere, der bliver berørt af de nye elforbindelser, der samlet bliver en 170 km linjeføring fra Idomlund til grænsen. De nye elforbindelser spiller en vigtig rolle i omlægningen af dansk energi fra sort til grøn. Men grønne tiltag har også en sideeffekt, og her skal vi lytte til de berørte borgere, så vi sammen kan finde en måde at gennemføre projekterne på, der er så skånsom som mulig for borgere og natur,” siger energiminister Lars Chr. Lilleholt.

Energinet giver en teknisk gennemgang af projekterne, hvorefter ministeren og Energinet vil tage imod forslag og ideer og svare på spørgsmål fra salen.

Mødet i Ribe tirsdag den 14. august kl. 18.30 er det første af to borgermøder. Det næste holdes i Varde den 27. august.

 

Kontakt:

Pressechef Jesper Caruso, jesca@efkm.dk / 4172 9184.

 

 

Tid og sted

Ribe

Tid: Tirsdag den 14. august 2018 kl. 18.30-20.30
Sted: Ribe Fritidscenter, Hal 1, Sportsvej 8, 6760 Ribe

Find vej

Varde

Tid: Mandag den 27. august k. 18-20
Sted: Varde Fritidscenter, Lerpøthallen, Lerpøtvej 55, 6800 Varde

Find vej

Alle er velkomne. 

  • Klima for skoleelever

  • Brexit

  • Klima- og luftudspil

  • Energiaftale 2020-2024

  • Eksportstrategi

  • Forsyningsstrategi